User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Kroj za šivenje kupaćeg kostima

 

Ako odlučite da sašijete kupaći kostim, zapamtite - za ovu vrstu odeće potrebno je da koristite specijalne tkanine. Materijal za kupaći kostim treba da bude ne samo fleksibilan i lep, ali i da diše i bezopasan za kožu, da ne izaziva alergije i iritaciju.
Ovo je poseban kroj za kupaći kostim, najpopularniji model do sada.


Kroj za šivenje kupaćeg kostima


Dakle, hajde da uradimo gornji deo. Kroj vrha će se sastojati iz dva dela. Kao što ste možda pogodili, to je prednji i zadnji deo , koji samo treba da se sašije sa strane zajedno. Na kraju, vi ćete imati traku koja će se postepeno sužavati ka centru zadnjeg dela. Tako bi trebalo da izgleda kao vaš kroj koji možete videti na slici. Krstovi označavaju centar grudi, dve tačke na prvoj slici se nalaze na udaljenosti od 3 cm od sredine rada. Tako, na najužem delu  vaš kupaći kostim će imati širinu jednaku 3 centimetra. Naravno, možete ga menjati po volji.

Kroj za šivenje kupaćeg kostima gornji deo


Kroj kostima
U početku, svaki od pravougaonika ( prednji i zadnji ) ima sledeće dimenzije : poluobim grudi pomnožiti sa 0.88 i oduzmite 4 centimetra.  Ovo smanjenje dužine kompenzuju zatezna elastičnost materijala. Visina svakog pravougaonika je 12 centimetara . Opet, to je primer, možete da promenite veličinu kroja.

Tokom krojenja ne zaboravite da dodate  2 centimetra na kroju za porub (1 cm ) i ušivanje lastiša 9 mm ( 1cm ). Ako imate široki lastiš, treba da ostavite više.

Sečenje donjeg kroja je složenije, ali sve korace u fazama možete videti na slici. Ovaj kroj je dizajniran za visinu gaćice - oko 5 centimetara iznad otvora nogu. Opciono , možete napraviti gaćice kao dublje i veće. Ne zaboravite na dodatak za porub. Sa svih strana mora biti ostavljen po 1 cm za porub i šav. Na liniji pojasa , ostaviti 2 santimetara porub + lastiš.

 

Kroj za šivenje kupaćeg kostima 2


Možete pokupiti bilo koji dezen za kupaći kostim, ali bi trebalo da se uzdržite od ukrašavanje proizvoda metalnim delovima. Ovi elementi se zagrevaju od sunca, a možda će opeći kožu, ali takođe može da pokvari izgled rđe na proizvodu.

Da biste vizuelno povećali grudi na gornjem delu možete da šijete tkaninu drugačijeg dezena. Eksperimentišite i učiniti vaš kupaći kostim ne samo lepim, već i jedinstvenim!


Najnovije

Written on 31/03/2016, 21:26 by Domaćica
seme-za-pletenje-dzemperi-martaŠeme za pletenje džemperi Marta   Šeme za pletenje džemperi Marta            
195320
Written on 30/03/2016, 21:26 by Domaćica
seme-za-pletenje-ideje-helena Šeme za pletenje ideje Helena   Šeme za pletenje ideje...
144690
Written on 29/03/2016, 21:26 by Domaćica
seme-za-pletenje-primeri-lara Šeme za pletenje primeri Lara   Šeme za pletenje primeri...
113870
Written on 28/03/2016, 21:26 by Domaćica
seme-za-pletenje-salovi-andjelija Šeme za pletenje šalovi Andjelija   Šeme za pletenje šalovi...
115410
Written on 27/03/2016, 21:26 by Domaćica
nove-mustre-za-pletenje-sandra Nove mustre za pletenje Sandra   Nove mustre za pletenje...
132040