Pulover sa rol-okovratnikom pleten rebrastim uzorkom

veličina 38

 

Materijal: uzeti otprilike 350 g vunice srednje debljine, igle za pletenje broj 4 i okruglu iglu od 60 cm dužine broj 4.

Pulover sa rol okovratnikom

Rebra: 2 p. pravo, 2 p. obrnuto, naizmenično.

Proba rada: 22 p. i 29r.=10x10cm.

Ledjni deo: plesti početak sa 102 p. rebrima. Posle 40 cm = 116 r. od početka završiti za izreze oko ruku sa obe strane u svakom 2. redu 1 put 4 p.,           2 puta 2 p. i 2 puta 1 p. = 82 petlje. Posle 18 cm = 52 r. visine izreza oko ruku završiti za ramena sa obe strane u svakom 2 redu 4 puta 6 petlji. Preostalih 34 p. za vratni izrez uzeti na pomoćnu iglu.

Prednji deo plesti kao ledjni, ali sa dubljim vratnim izrezom. Već posle 8 cm = 24 r. visine izreza oko ruku završiti za vratni izrez 10 srednjih petlji i obe strane završiti odvojeno. Sa ivice vratnog izreza završavati nadalje u svakom 2. r. još jedanput  4 petlje, 1 put 3 petlje, 1 put 2 petlje i 3 puta 1 petlju. Ramena iskositi u istoj visini kao na ledjnom delu.

Rukav: početi sa 46 petlji i plesti rebra. Za kosinu dodavati istovremeno 5 puta u svakom 12. r. i 6 puta u svakom 10. r. 1 petlju = 68 petlji. Posle 45 cm = 130 r. od početka završiti za kugle rukava sa obe strane u svakom 2 r. 1 pvt 3 petlje, 1 put 2 petlje, 13 puta 1 petlju, 2 puta 2 petlje, 1 put 3 petlje, 1 put 4 petlje i preostalih 10 petlji odjednom.

Izrada: rastegnuti delove, ovlažiti ih i ostaviti da se suše. Ušiti šavove. Uglaviti rukave. Sa ivice izreza oko vrata prihvatiti okruglom iglom 136 petlji. Plesti ujedno sa petljama sa pomoćne igle u krugovima rebra. Posle 20 cm = 58 krugova završiti petlje. Rol-okovratnik presaviti do polovine na spoljnu stranu.

Pulover sa rol okovratnikom kroj


Najčitanije

Pletenje šalova

Četiri pletena šala

Ovi dugački šalovi nisu samo prijatno meki i topli, već i veoma moderni. Izradiće ih lako i nevešta početnica kao i vešta pletilja, koja će da ih plete i ne gledajući u igle. Samo pravo, uvek svi redovi pravo - i šal je već završen. Uradite odmah i drugi. Hoćete li šal da ispletete u braon, zelenoj ili drugoj boji, ili na pruge, zavisi od vaše garderobe.

Read more ...

Heklana haljina

Heklana bela haljina

 

Predivna heklana haljina sa šemom za heklanje. Heklanje je umetnost i zadovoljstvo :-)

Heklanje - Heklana bela haljina

Read more ...

Heklanje - Heklana bluza

Heklanje - Heklana bluza

Bela heklana bluza. Predivan heklani motiv sa šemom motiva za heklanje. Heklajte letnju garderobu uz naše predloge.

Heklanje - Heklana bluza

Read more ...

Heklana bluza no. 3

Heklana bluza no. 3

Veličina 44-46
Model se izrađuje heklanjem
Potrebno je 300 g konca - viskozna veštačka svila
Heklica №1,5

Heklanje - Heklana bluza

Read more ...

Heklanje - Heklana jesenja suknja

Za heklanje suknje vam je potrebno: 800 g prediva, 2 ili više nijansi žute, braon i cna boja.
Heklanje suknje od motiva  "javorov list" dato je u nastavku kroz šemu za heklanje motiva..
Za listovima različite veličine je neophodno provezivati manje redova .


Heklanje Heklana jesenja suknja

Read more ...

Najnovije

Heklana majica bez rukava

Koji je bolji način da se spremite za leto od heklanja predivnog komada odeće? Budite rashlađeni tokom vrelih dana. Angažujte se nekoliko dana  i izgledajte apsolutno fenomenalno za svaku priliku - bilo da se radi o porodičnom izlasku, danu na plaži ili putovanju. Zašto biste gubili vreme pretražujući prodavnice da biste pronašli savršeni komad odeće kada možete samo heklati svoj? Najbolje od svega je što sami birate boju koju želite! Pripremili smo za vas ovu predivnu besplatnu šemu za heklanje, a na vama je da sve sprovedete u delo.

Heklana majica bez rukava

Read more ...

Heklano Beba pače besplatna šema za heklanje

Jedna od besplatnih šema amigurumi heklanja koje ćemo danas prikazati je amigurumi beba pače. Možete naučiti kako heklati ovu slatku lutkicu pomoću besplatne šema koju je za vas pripremila Hekloteka.

Read more ...

Cvetovi Cvet Br1 Sema

Cvetovi Cvet Br1 Sema

Read more ...