Košulja za plažu i bikini

Šivenje - Kroj za košulju i bikini za plažu

Veličina: 36

Obim grudi 84 cm

Potreban matarijal: 3,10 m karirane tkanine, šir. 90 cm (od toga su 20 cm za usklađenje dezena) (Tkanina korištena za model), III: 1,90 m, šir. 140 cm

Šivenje - korj po meri

Skrojite po meri - Bikini: 2 trake duž. po 1,40 m, šir. 2 cm (gotova šir. 1 cm), sa dodacima za šav.

Košulja: traku za rub za provlačenje lastiša, duž. 1,10 m, šir. 3 cm.

Pri krojenju obratiti pažnju - Bikini: Iskrojiti od batista postavu slipa prema ucrtanom obliku u kroju. Uz sve Ivice dokrojiti dodatke šir. 1,5 cm. 

Košulja: Sa krojnih delova od hartije odseči lajsne na vratnom izrezu. Prednju lajsnu iskrojiti  4 puta, a leđnu 2 puta. Štep, ucrtan u kroju, iskrojiti 2 puta sa dodacima od 3 cm na gornjoj ivici. Pravac dezena je ucrtan u kroju tako da se pruge tačno uklope u šavovima.

Besplatni krojevi - košulja i bikini

Šivenje - Bikini: Podviti gornje i donje ivice prslučeta, podviti dodatke za šavove i proštepati na šir. papučice. Kroz rubove na gornjim ivicama provuci lastiše duž. po 16 cm, a kroz donje ivice duž. po 18 cm. Zašiti prednji šav, pa ga nabrati na 2,5cm. Podviti bočne Ivice i proštepati ih na šir. od 1 cm. Trake udvostručiti i provuci kroz rubove na bočnim Ivicama.

Sllp: Prifircati postavu, Zašiti bočne šavove i šav između nogavica. Sve ivice podviti, podviti dodatke za šavove i proštepati ih na šir. papučice. Kroz rubove provuci lastiše.

Šivenja - Košulja: Zašiti ramene šavove. Pod dve naspramne prednje i 1 leđnu lajsnu pripeglati samolepljivu podlogu. Spojiti pojačane lajsne i prištepati ih na vratni izrez. Drugi sloj lajsni spojiti i prištepati ga preklopljeno kao opšivak. Podviti ivicu unutrašnjeg sloja i prirubiti uz šav. Lajsnu uzano opšiti štepom. lzraditi lajsnu za zakopčavanje prema opštim uputstvima. Ivice lajsne opšiti štepom, a na donjem kroju proštepati gornju lajsnu unakrst. Našiti delove rukava. Zašiti izjedna, ne prekidajući štep, rukavne i bočne šavove. Podvitl i profircati dodatke na džepovima, a gornju ivicu podviti za 3 cm i prirubiti. Prištepati uzano džepove na označena mesta. U visini struka prifircati odozdo traku za rub za provlačenje, pa je prištepati s lica, duž oznaka. Kroz rub provući lastiš odmeren prema telu. Podviti donje ivice rukava duž linija pregiba i prirublti ih. Posuvratiti rukave za 4 cm, Porubiti košulju.

Krojna lista - košulja i bikini


Najčitanije

Pletenje šalova

Četiri pletena šala

Ovi dugački šalovi nisu samo prijatno meki i topli, već i veoma moderni. Izradiće ih lako i nevešta početnica kao i vešta pletilja, koja će da ih plete i ne gledajući u igle. Samo pravo, uvek svi redovi pravo - i šal je već završen. Uradite odmah i drugi. Hoćete li šal da ispletete u braon, zelenoj ili drugoj boji, ili na pruge, zavisi od vaše garderobe.

Read more ...

Heklana haljina

Heklana bela haljina

 

Predivna heklana haljina sa šemom za heklanje. Heklanje je umetnost i zadovoljstvo :-)

Heklanje - Heklana bela haljina

Read more ...

Heklanje - Heklana bluza

Heklanje - Heklana bluza

Bela heklana bluza. Predivan heklani motiv sa šemom motiva za heklanje. Heklajte letnju garderobu uz naše predloge.

Heklanje - Heklana bluza

Read more ...

Heklana bluza no. 3

Heklana bluza no. 3

Veličina 44-46
Model se izrađuje heklanjem
Potrebno je 300 g konca - viskozna veštačka svila
Heklica №1,5

Heklanje - Heklana bluza

Read more ...

Heklanje - Heklana jesenja suknja

Za heklanje suknje vam je potrebno: 800 g prediva, 2 ili više nijansi žute, braon i cna boja.
Heklanje suknje od motiva  "javorov list" dato je u nastavku kroz šemu za heklanje motiva..
Za listovima različite veličine je neophodno provezivati manje redova .


Heklanje Heklana jesenja suknja

Read more ...

Najnovije

Heklana majica bez rukava

Koji je bolji način da se spremite za leto od heklanja predivnog komada odeće? Budite rashlađeni tokom vrelih dana. Angažujte se nekoliko dana  i izgledajte apsolutno fenomenalno za svaku priliku - bilo da se radi o porodičnom izlasku, danu na plaži ili putovanju. Zašto biste gubili vreme pretražujući prodavnice da biste pronašli savršeni komad odeće kada možete samo heklati svoj? Najbolje od svega je što sami birate boju koju želite! Pripremili smo za vas ovu predivnu besplatnu šemu za heklanje, a na vama je da sve sprovedete u delo.

Heklana majica bez rukava

Read more ...

Heklano Beba pače besplatna šema za heklanje

Jedna od besplatnih šema amigurumi heklanja koje ćemo danas prikazati je amigurumi beba pače. Možete naučiti kako heklati ovu slatku lutkicu pomoću besplatne šema koju je za vas pripremila Hekloteka.

Read more ...

Cvetovi Cvet Br1 Sema

Cvetovi Cvet Br1 Sema

Read more ...